Årsager til tandpine


Tandpine er en smertefuld tilstand i tænderne. Den er kendetegnet ved en dunkende, trykkende og generelt generende fornemmelse, der hæmmer dig i blandt andet at spise, tale og handle normalt.

Tandpine opstår altid af en grund, og en kompetent tandlæge på Østerbro vil altid kunne hjælpe dig med at fastslå, hvorfor du har ondt i en tand.

I det følgende finder du en gennemgang af nogle af de mest almindelige årsager til tandpine

Et hul i en tand

En af de hyppigste årsager til tandpine er et ubehandlet hul i en tand. Huller – eller caries som det også kaldes – opstår, når syre nedbryder tændernes emalje. En angrebet tandemalje giver bakterier mulighed for at trænge ind i tanden, og det er når dette sker, at der kan opstå tandpine.

Jo sjældnere du går til tandlæge, og jo dårligere tandhygiejne du har, desto større risiko er der for, at du får huller i tænderne. Vil du undgå huller og dermed også risikoen for tandpine, er der derfor god grund til at passe godt på dine tænder.

Det er dog ikke altid, at et ubehandlet hul giver tandpine. Nogle mennesker har store huller i tænderne, der aldrig har givet anledning til smerter, mens andre har små men yderst smertefulde huller.

Betændelse i tandnerven

Hvis du i længere tid har haft et ubehandlet hul i en tand, er der risiko for, at bakterierne trænger dybt ind i tanden. Bakterierne kan arbejde sig gennem tandbenet og bane sig vej ind til tandens nerve. Tandnerver er meget følsomme, og har bakterier inficeret din tandnerve, vil det derfor give sig til udtryk i form af smerter.

Bakterier kan ikke bare inficere tandnerven, men også nedbryde den. For at behandle betændelse i en tandnerve og altså afhjælpe tandpine, foretages en rodbehandling.

Oplever du smerter i en tand, eller har du decideret tandpine, er tandlægehjælpen inden for rækkevidde. For med en akut tandlæge på Østerbro kan du få en akut tandlægetid, så du hurtigt slipper af med dine smerter og får den rette behandling.


Tandfrembrud

En tand, der er ved at vokse frem i munden, kan også give anledning til tandpine. Hos voksne ses dette oftest i forbindelse med visdomstænder, som er de bagerste tænder i tandrækken. I takt med menneskets udvikling er vores kæber blevet mindre, og derfor har mange i dag ikke plads til disse sidste tænder i munden. Pladsmanglen leder ofte til smerter.

Mange gange vælger tandlæger at behandle denne form for tandpine ved at fjerne visdomstænderne. Særligt fordi det i dag er de færreste, som bruger de sidst ankomne tænder.

 

Svaneklinikken
Østerbrogade 148
2100 København Ø
39 29 47 41


Links:
http://svaneklinikken.dk/
http://svaneklinikken.dk/akut

Tandbehandling i Nærum

For mange er nærhed centralt, når de skal vælge tandlæge. Nærhed rent geografisk og nærhed på det personlige plan. Der kan nemlig være meget tid at spare ved at vælge en tandlæge, der er beliggende forholdsvis tæt på ens hjem, da man således hurtigt kan slå et smut forbi klinikken i tilfælde af akutte problemer. Samtidig kan der være behandlingsmæssige fordele i at have en tandlæge, du føler dig godt tilpas ved. Føler du dig tryg ved din tandlæge vil du med stor sandsynlighed også føle dig tryg ved de ting, som personen foretager under forskellige former for behandling. Mangler du en tandlæge, og er nærhed også vigtig for dig, er en dygtig tandlæge i Nærum et oplagt valg.

Vejen til et flot smil – hele livet

At få en ny tandlæge kan være forbundet med mange usikkerheder. Først og fremmest skal du lære din nye tandlæge at kende, men derudover må du også lære klinikken at kende. Tandklinikker findes i et utal af former og farver, hvorfor det ikke er helt uvæsentligt at vælge en, hvor du føler dig godt tilpas.

Lige så vel som du skal lære din nye tandlæge at kende, skal din tandlæge også lære dig og dine tænder at kende. Derfor vil et første besøg på en ny tandklinik typisk byde på en grundig undersøgelse af dine tænder, hvilket danner grundlag for udarbejdelse af din personlige behandlingsplan. Med en behandlingsplan er du sikret kontrolleret og professionel pleje og vedligeholdelse af dine tænder, således at dine tænder kan forblive sunde og pæne. Behandlingsplanen er naturligvis kun relevant, hvis den daglige rengøring og børstning af dine tænder foretages nøjsomt. Grundig forebyggelse bør nemlig være af høj prioritet; dette er den sikre vej til flotte og sunde tænder hele livet.

Tandbehandling i Nærum

Skulle uheldet alligevel være ude er det vigtigt at have en tandlæge, som kan foretage tilfredsstillende og skånsomme tandbehandlinger. Tandbehandling kan være alt fra behandling af caries til tandregulering, broarbejde og rodbehandling. Omfanget af tandbehandlinger varierer i høj grad, men fælles for dem alle er, at de på grund af moderne teknikker kan foretages mere smertefrie end nogensinde før. Dette sikrer en behagelig behandling såvel som et godt resultat – til glæde for både patient og tandlæge.

At få foretaget tandbehandlinger er næppe nogens favorit beskæftigelse, men med en kompetent tandlæge i Nærum får du moderne tandbehandlinger med nærheden i centrum.

Tandlæge Annemette Heede
Stationsvej 162
Holte 2840
45 42 01 28