Hvor ondt gør det at få foretaget en rodbehandling?

Rodbehandling

Tandrodsbetændelse er en utrolig udbredt lidelse, som de fleste danskere kommer til at lide af på det ene eller det andet tidspunkt i deres liv. Selvom tandrodsbetændelse er helt normalt, er behandlingen af lidelsen, nemlig rodbehandling, dog en af de mest frygtede behandlinger hos tandlægen. Bare ordet “rodbehandling” kan få det til at løbe koldt ned af ryggen på de fleste, men dette indlæg vil forhåbentligt punktere de værste myter og skrækscenarier angående rodbehandling, så du ikke behøver at frygte behandlingen.  

Hvorfor opstår behovet for rodbehandling

Har du fået et hul i tanden, der går hele vejen ned til tandnerven, og har bakterierne derfor fået frit spil til at forårsage betændelse i nerven, har du behov for en rodbehandling. Behandler man ikke denne lidelse, kan den være skyld i alvorlige følgesygdomme som fx hjerne- og hjertesygdomme.     

Sådan foregår en rodbehandling

Når du skal have foretaget en rodbehandling hos din tandlæge på Østerbro, i København K, i Køge eller hvorend du bor, er det vigtigt, at du fortæller din tandlæge, hvis du har tandlægeskræk eller bare er nervøs for behandlingen. I sådanne tilfælde vil din tandlæge tage sig tid til at forklare dig om behandlingsforløbet, så du ved præcis hvad der skal ske og ikke behøver at bekymre dig. Behandlingen foregår ved hjælp af nogle specialfremstillede, tynde file, som fjerner dødt og beskadiget nervevæv fra tændernes rodkanaler. Når det skadelige/døde væv er fjernet, forsegles kanalen med enten en fyldning eller en krone, så man undgår at bakterierne trænger ind igen.

Smertevenlig behandling

Hvis du får din rodbehandling foretaget af en professionel tandlæge behøver behandlingen ikke være smertefuld. De fleste moderne tandlæger har fokus på smertevenlig behandling, fx gennem bedøvelse. Selvom mange tror at en rodbehandling er utrolig smertefuld, er den faktisk ikke værre end så mange andre behandlinger.

Er du nervøs for behandlingen, så tag altid en snak med din tandlæge for at finde ud af, hvad i sammen kan gøre for at mindske din angst. Rodbehandling er en standardbehandling, der foretages utallige af hver eneste dag, hvilket kan være betryggende at tænke på som patient.

Svaneklinikken

Østerbrogade 148, 1. tv.

2100 København Ø

39 29 47 41

 

Leave your comment