Tandretning er ikke kun for børn

Måske føler du, det er for sent. Du har skæve tænder, overbid eller andet, som du er ked af og som påvirker din selvtillid. Du fik ikke rettet op på det, da du var barn. Måske var problemet slet ikke til stede, da du var yngre. Heldigvis er det aldrig for sent at få rettet op på problemerne med en tandretning, kyndigt udført af en tandtekniker i Aalborg.

Tandretning

Hvorfor tandretning?

Der kan være mange årssager til, at en tandretning er en god idé. Der kan være kosmetiske forhold som skæve tænder eller store mellemrum at tage hensyn til. Dit smil er på mange måder dit visitkort, og hvis du ikke er tilfreds med det, kan det påvirke din interaktion med andre mennesker. Årssagen kan også være funktionsbetinget og kan skabe store gener for dig, for eksempel hvis du har problemer med kæbeleddene, stort overbid eller hvis tænderne går på tandkødet og skader det. Derfor er det meget vigtigt, at du tager hånd om de problemer, du måtte have – før problemet bliver endnu større.

Mange muligheder

Når der siges ’tandretning’, tænker mange af os nok på de såkaldte ’togskinner’. Men der er mange forskellige muligheder, som kan være noget for dig. Det hele afhænger naturligvis af, hvilket problem der er tale om. I mange tilfælde vil der være mulighed for en meget diskret løsning, hvor skinnerne enten er hvide og neutrale eller er placeret på bagsiden af tænderne, så de ikke kan ses. De diskrete løsninger er dog ofte dyrere end de klassiske togskinner, så hvis du for eksempel er studerende, er det derfor en rigtig god idé at undersøge, om din tandlæge giver studierabat.

Hvad nu?

Hvis du tror, du kunne have gavn af en tandretning, så gå til din tandtekniker i Aalborg. Hvis I sammen finder ud af, at tandretning vil være en god idé, skal du være forberedt på, at det kan komme til at tage lang tid. Typisk vil en tandregulering tage omkring halvandet år, dog meget afhængig af, hvilket problem der er tale om. Det er også vigtigt, at I taler om de forskellige muligheder, du har til rådighed. Som sagt er der tale om en længere proces, som også kan være bekostelig. Men det bør ikke holde dig tilbage – du fortjener at være glad og tilfreds med dine tænder, som gerne skulle holde resten af dit liv.

 

 

Tandlægerne Nørregade 10

Nørregade 19

9000 Aalborg

Tlf. 98 12 19 72

 

 

 

Leave your comment