Hvad indgår i en almen tandbehandling?

almen tandbehandling

Den almene tandbehandling er lige så vigtig som de daglige tandbørstninger. Dette er de fleste dog ikke klar over, hvilket får dem til at nedprioritere tandbehandlinger.

Men hvad er det, tandlægerne gør, når du ligger med munden åben i tandlægestolen? Hvad skal almen tandbehandling gøre godt for? Og hvad er det tandlæger kan se, som du ikke selv kan se og mærke derhjemme?

Spørgsmålene er mange, men det er de færreste, der kender alle svarene. Af denne årsag er der god grund til at slå et slag for den almene tandbehandling, og udbrede kendskabet til, hvad en almen tandbehandling indebærer, og ikke mindst hvorfor det er så vigtigt, at du foretager regelmæssige besøg hos tandlægen.

Hos en erfaren tandlæge på Nørrebro får du ikke alene udført kompetent almen tandbehandling, men du får indsigt i, hvorfor almen tandbehandling er så vigtig at få udført.

Dette sker til en almen tandbehandling

Når du lægger dig i tandlægestolen til en almen tandbehandling, vil tandlægen først og fremmest foretage et grundigt tandeftersyn, der vil give tandlægen et billede på dine tænders tilstand.

I nogle tilfælde vil tandlægen opdage begyndende caries, som er en tandsygdom, der har rod i væksten af bakterier på tænderne. Caries er på alle måder en tandlidelse, du bør undgå, der finder vej til dine tænder, og af selvsamme grund tager tandlæger både begyndende caries og mere udviklede tilfælde af caries meget alvorligt. Behandles caries ikke i tide, risikere du i værste tilfælde, at det udvikler sig til paradentose, der er en yderst alvorlig og ubehagelig tandlidelse.

For patienter i alle aldre gælder det, at tandlæger ved almene tandbehandling gør deres ypperste for komme tandsygdomme i forkøbet, men hvis uheldet alligevel skulle være ude, er det naturlig muligt at få professionel behandling af paradentose på Nørrebro og andre nødvendige tandbehandlinger, hvis type afhænger af individuelle forhold.

Forebyggelse – vejen til sunde tænder

Uanset om du har sunde tænder eller ej, er det nødvendigt at komme til tandlægen for at få almen tandbehandling.

For udover at få undersøgt dine tænder og dit tandkød indebærer en almen tandbehandling også en dybdegående rensning af dine tænder, der fjerner alt fra belægninger og plak til tandsten. Denne grundige tandrensning spiller en afgørende rolle for dine tænders forsatte sundhed.

Generelt er almen tandbehandling vigtig på både kort og lang sigt. Her og nu giver en almen tandbehandling nemlig muligheden for at behandle eventuelle tandproblemer, mens den på længere sigt er med til at bane vejen for sunde tænder hele livet.

Det er nemlig langt fra alle tandforhold, du kan se med det blotte øje og børste dig fra, og det er derfor af afgørende betydning, at du regelmæssigt lader en dygtig tandlæge tage dine tænder under kærlig behandling under en almen tandbehandling.

 

 

Tandlæge Fadia Mekki
Nørrebrogade 157, 4. th
2200 København N
35 85 82 05

 

Leave your comment