Hjælp dine børn med at få en god tandsundhed

God tandsundhed til dit barn

En god tandsundhed kommer ved at have en god tandrutine gennem hele livet. Tandrutinen bør derfor allerede være god fra barndommen af, så dit barn indlærer de gode vaner tidligt i livet.

Indhold af en god tandrutine

En god tandrutine bør bestå af tandbørstning to gange dagligt, som ligger om morgenen og om aftenen. Tandbørsten skal passe i størrelse efter munden størrelse, og derfor skal børn have forskellige størrelser af tandbørster alt efter alder. I den forbindelse skal der også være fokus på børstehovedet, som bør være blødt. Til voksne anbefales der typisk tandpasta med fluorindhold, da det har en beskyttende effekt i forhold til huller i tænder. Det kan dog medføre mavepine at sluge for meget tandpasta med fluorindhold, så derfor bør alle børn benytte en tandpasta, som er specielt lavet til børn. Der skal også dagligt suppleres med brug af tandtråd eller tandstikker, som er i stand til at rense tandfladerne mellem tænderne. Til børn anbefales det at anskaffe sig tandtråd, som er sat på en plastbøjle, da det gør det lettere for børn selv at bruge det samt for voksne, der skal hjælpe til.

Hvem skal børste dit barns tænder?

Dit barn skal selvfølgelig selv en dag være i stand til at børste sine tænder på korrekt vis, men dette kræver flere års oplæring. Tandbørstningen skal de første år varetages af dig som forælder, hvorefter dit barn gradvist skal inkluderes mere og mere i processen. Til sidst kan dit barn selv stå for tandbørstningen, hvorefter du blot kan eftertjekke og eventuelt børste de bagerste kindtænder ekstra grundigt, da det typisk er disse tænder, som overses i tandbørstningen. Det er også en god idé at gøre brug af tandtråd til et fælles projekt om aftenen, hvor I giver jer tid til at rense tandfladerne mellem tænderne i ro og mag.

Hvornår skal dit barn til tandlægen?

Børn får normalt deres første tand i løbet af deres første leveår. Det er allerede her en fordel at tage dit barn til tandlægen af to årsager –  for det første bliver dit barn tidligt i livet tryg ved at tage til tandlægen, og for det andet bliver der holdt øje med dit barns tandsundhed. Der vil som med alle andre blive foretaget regelmæssige tandeftersyn af den børnevenlige tandlæge i Frederiksværk, som vil sørge for, at dit barn får positive oplevelser ved tandlægebesøgene. Der udleveres også ofte mindre legetøjsting, som dit barn kan have glæde af ved at ville tilbage til tandlægen næste gang.

Frygt ikke behandlinger

Til de regelmæssige tandeftersyn er de forebyggende undersøgelser i højsædet for at sikre, at dit barns tandsundhed er god. Der er dog til tider børn, som eksempelvis stadig får huller i tænderne eller har en forkert tandstilling. Uanset behandlingsmetode skal tandlægebesøget gribes korrekt an, hvor den kreative tandlæge fra Ølstykke vil give plads til sjov og leg under tandlægebesøget, så det stadig bliver en positiv oplevelse på trods af behovet for behandling.

Smilklinikken

Strandgade 24

3300 Frederiksværk

47 72 03 70

www.smilklinikken.dk

http://smilklinikken.dk/tandlaege-oelstykke/

Leave your comment